top of page

team

William & Gianny

ftpwl #2-2021

koppel William 1 LR© Wineke Onstwedder - Es & Zn Esther de Boer.jpg

Klik hier voor hun actuele story's

  • Black Instagram Icon
Screenshot 2021-11-01 at 15.51.24.png

© Wineke Onstwedder en Esther de Boer - Es & Zn

William Chew & Gianny Jeftha

Amsterdam Kleine K Buurt - Zuidoost Bijlmermeer

Langs elkaar

 

Wijkagent William Chew & Gianny Emanuel pakken samen de wijk Kelbergen in Amsterdam Zuidoost aan! Beide konden ze vanaf het eerste moment dat ze elkaar hebben ontmoet voelen dat ze in dezelfde buurt actief zijn. Dat noemen wij ‘Het Zuidoost gevoel’, iets wat je alleen kan voelen als je daar dus beweegt of bewogen hebt. William en Gianny die op verschillende manieren bezig is in de creatieve sector willen de mensen die in Kelbergen wonen meer met elkaar verbinden. Als je door de wijk loopt merk je dat de meeste mensen er langs elkaar leven.

 

Daarom zetten William en Gianny buurtbewoners in de spotlight. Tussen elke blok met huizen staan er Carports die de buurt minder uitnodigend maken en dit is juist de plek om de buurtbewoners te tonen door middel van portretten en verhalen. Zo kom je erachter dat Meneer Ronald die op nummer 5 woont al 15 jaar lesgeeft op de Vrij Universiteit en daarnaast ook bijles aanbiedt aan studenten van het MBO. En dat Kevin die op nummer 1 woont al op 18 jarige leeftijd 1 Miljoen streams op Spotify heeft behaald en beats verkoopt.

over > Gianny Jeftha

Creatief Professional & oprichter Gowtu 

 

“Het nieuwste clubconcept Gowtu heb ik opgericht. Ook hou ik mij bezig met het maken van muziek en graphic designs.

Rond mijn vijftiende kwam ik een aantal keer in aanraking met politie en justitie, vooral omdat ik kattenkwaad uithaalde in de straten van Amsterdam. Gelukkig heb ik dit kunnen switchen en ben ik me meer gaan bezighouden met persoonlijke ontwikkeling, doelen en ondernemen.

Ik wil graag iets terug doen voor de wijk en laten zien dat zowel de politie als een jong iemand het beste voor heeft met de mensen die er leven.

William is een top gozer: oprecht en met goeie humor! Aan zijn aura kon ik merken dat wij uit dezelfde omgeving komen. Ons eerste gesprek verliep zo soepel, je zou denken dat wij elkaar al jaren kennen. We hebben er allebei zin in dus: let’s go!”

bottom of page