top of page

team

Lotte & Yuri 

ftpwl #2-2021

LR_© Wineke Onstwedder _ Es & Zn-Esther de Boer_Yuri & Lotte DSC3783.jpg

© Wineke Onstwedder en Esther de Boer - Es & Zn

Yuri Veerman & Lotte Asma

Jeugdagent Politie - Hengelo

 

Getraind Oog

Lotte en Yuri zijn veel gaan lopen, door Hengelo (de thuisbasis van Lotte) en Amsterdam (de thuisbasis van Yuri). Tijdens die wandelingen hebben ze om de beurt hun getrainde oog op de omgeving losgelaten, om te onderzoeken waar dat oog als vanzelf naar kijkt.

Waar Lotte’s oog zich voornamelijk richt op het gedrag van mensen, kijkt Yuri’s oog naar de visuele communicatie in de openbare ruimte. Zo proberen beiden aan de hand van totaal verschillende tekens een verhaal te ontcijferen over de plek waar ze zich bevinden.

De volgende stap in het onderzoek: wat zien de ogen van jongeren als ze kijken naar dezelfde plek?

Lotte01.jpg
Lotte02.jpg
signal-2021-11-02-120527_001.jpeg

Klik hier voor hun actuele story's.

  • Instagram

over Yuri Veerman

creatieve professional 

 

Yuri: “In mijn werk ben ik altijd op zoek naar symbolen: een beeld, een uitspraak, een woord of plek die symbool staat voor een groter verhaal. Als ik dat symbool gevonden heb, dan komt daar bijna vanzelf een verhaal uit. Het voelt vaak alsof dat verhaal er al was, maar nog niemand de moeite had genomen om dit woord of beeld uit z'n alledaagse omgeving te halen en er iets bijzonders van te maken.

 

” Yuri: “Fascinerend om Lotte aan het werk te zien! Ze start met het grootste gemak een praatje met de dealers uit de wijk. Beiden weten op dat moment dat het gesprek ook een spel is, maar wie speelt het spel het beste?”

 

Lotte: “Waar wij naar gedrag kijken, kijkt Yuri naar wat afwijkt in het letterlijke straatbeeld. Verfrissend! Ik heb een documentairemaker ingeschakeld om ons proces te volgen..”

bottom of page