top of page

team

Ellen en Wilja
& Bart 

ftpwl #2-2021

koppel 2_Wilja - ellen LR© Wineke Onstwedder - Es & Zn Esther de Boer.jpg

© Wineke Onstwedder en Esther de Boer - Es & Zn

Bart Eysink Smeets
Wilja Hagen & Ellen Stoevelaar

Wijkagenten Politie - Amsterdam

De sirene

Toen Bart meeliep met de wijkagenten zag hij dat de politie veel meer is dan bekeuringen en boeven vangen. Zeker de wijkagenten zorgen voor een leefbare wijk, op alle mogelijke manieren. Persoonlijk, vriendelijk en met humor. Bart denkt dat het belangrijk is om dit gezicht van de politie aan Nederland te laten zien. Om dat te doen wil hij het meest heftige, irritante, dominante gereedschap van de politie in een nieuw jasje stoppen: de sirene.

De huidige sirene is in 2009 tot stand gekomen door de wetenschappers van TNO. Zij zijn eigenlijk de componisten van dit muziekstuk. Het is de ‘soundtrack’ van de politie. Kunnen we de soundtrack behouden, maar op een andere manier brengen?

Klik hier voor hun actuele story's.

  • Instagram

over Bart Eysink Smeets

multi-disciplinair kunstenaar  

 

Bart is multi-disciplinair kunstenaar en maakte afgelopen jaar oa een TV-film, fotoboek en installatie.

 

“Mijn werk begint altijd met een goed idee met de juiste balans tussen zin en onzin. Daarna komt het medium pas. Ik werk graag met archetypes. De politie is ook zo’n archetypisch onderdeel van de maatschappij. De kans om vrijuit met dit archetype te werken grijp ik graag. Ik voel een klik met de meiden!”

 

Wilja & Ellen over hun 1e indruk van Bart: “Volgens mij is Bart iemand die minstens heel dicht in de buurt komt van onze crazy mind en waar je echt mee kan lachen.

We hebben er zin in!”

bottom of page