top of page

team

Eva & Eva 

ftpwl #2-2021

59414838-cdea-4f42-854a-acd2789f6c73.jpg

© Corné Sparidaens (ANP / Hollandse Hoogte)

Eva Koopmans & Eva Dijkman

Wijkagent Politie - Groningen

Verbinding

 

Het Groningse duo Eva (wijkagent) en Eva (ontwerper) werkt samen aan een vraagstuk over het beter signaleren van armoede in de Oosterparkwijk.
Beide zijn ze echte mensen mensen en werken ze graag met het thema verbinding. Deze verbinding lijkt binnen de grote wijk met enorme verschillen tussen arm en rijk, soms wat ver te zoeken.
Maar niks is minder waar. In het klein vinden constant ontmoetingen plaats: tussen buren die elkaar steunen bij gedoe, tussen kinderen die sinds dit jaar allemaal naar dezelfde basisschool gaan en tussen buurtbewoners die het liefst op straat leven.

Daar waar wij eerst dachten dat de oplossing van ons vraagstuk bij de rol van de wijkagent lag, zijn wij ons ervan bewust geworden dat de oplossing veel beter gezocht kan worden in het verbinden van de mensen in de wijk.

 

Hoe kunnen wij zorgen voor een vangnet vanuit de wijkbewoners? Door middel van ludieke acties doen wij onderzoek naar deze vraag. 

Screenshot 2021-11-02 at 11.53.36.png
Screenshot 2021-11-02 at 11.53.47.png

Klik hier voor hun actuele story's.

  • Instagram

over Eva Koopmans

scenograaf 

 

Naast werken met theatergezelschappen, maakt Eva eigen theatrale installaties om sociaal-maatschappelijke problemen onder de aandacht te brengen.

Niet zozeer door het probleem een podium te geven, maar door nieuwe verhalen te creëren als tegenwicht.

 

Eva K: “Ik doe mee omdat ik denk dat we buiten ons eigen werkveld veel van elkaar kunnen leren. Te gek om in de wijk aan de slag te gaan waar ik mijn eerste jaren als ‘stadjer’ doorbracht. We gaan er wat moois van maken!”

bottom of page