top of page

team

Jamie & Shay

ftpwl #2-2021

Koppel 3 LR© Wineke Onstwedder - Es & Zn Esther de Boer.jpg

© Wineke Onstwedder en Esther de Boer - Es & Zn

Shay Raviv & Jamie Nicholls

Wijkagent Politie - Gemert

M – N – O – Politie - Q – R - S

Hoe kan een wijkagent contact maken met groepen waar je niet zomaar mee in aanraking komt zoals een groep nieuwkomers? Voor wie de politie in het land van herkomst vaak een totaal andere rol vervult in de samenleving. Jamie en Shay zoeken een manier om door middel van uitwisseling de beeldvorming van de Nederlandse politie bij deze groepen nieuwkomers op een positieve manieren te veranderen.

 

De wijkagent biedt samen met vluchtelingenwerk een uitwisselingsexcursie aan de nieuwkomers. Tijdens deze tour oefenen de nieuwkomers Nederlandse woorden en andersom. Er wordt gebruik gemaakt van politie-objecten, -logos, -uniforms en plekken die gesprekstof geven om zowel de taal te leren als de rol van de politie in de Nederlandse samenleving.

Screenshot 2021-11-01 at 16.35.26.png
Screenshot 2021-11-01 at 16.35.07.png

Klik hier voor hun actuele

story's.

  • Instagram

over Shay Raviv

social designer 

 

Shay Raviv is social designer, design researcher, projectinitiator en docent bij Designacademy Eindhoven en de HKU.

 

In haar werk creërt ze sociaal maatschappelijke concepten en betekenisvolle ervaringen. De mens staat centraal in het ontwerpproces.

 

“Jamie’s energie en perspectieven passen bij me!

Ze is positief en toegewijd om positief bij te dragen aan de wijk waar ze werkt. Het inspireert me om de blik van een wijkagent op de toekomstige rol van de politie in de maatschappij te ontdekken. Ik vind het belangrijk en interessant om in een co-creatie waarde toe te voegen.

Our first step is to dive deeper!”

De 1e indruk die Jamie van Shay had was meteen goed: “We zijn heel verschillend maar hebben ook raakvlakken.

Binnenkort gaan we samen in gesprek met bewoners en Buurtbemiddeling. We gaan een dagboek creëren van mijn dagelijks werk en ons onderzoek”.

bottom of page